Lastiğimin Ömrünü Nasıl Uzatırım?

Lastiğimin Ömrünü Nasıl Uzatırım? 1
Türkiye gibi 4 mevsimi gerçek anlamda yaşayan coğrafya ve iklim koşullarında ; otomobil sahibi olanların en büyük dertlerinden biridir yaz ve kış lastiklerini güvenli saklamak… ’’Kış/yaz geldi yaz/kış lastiğimi nereye ve ne şartlarda bırakırım?’’ Şeklinde sorularla boğuşurken lastiklerinizin saklama koşullarının lastiğinizin ömrünü şaşırtıcı şekilde etkilediği, Fransız Dev Lastik Markası Michelin tarafından yapılan araştırmayla ortaya konmuş.
Araştırma sonuçlarına göre lastik satın alırken otomobil sahiplerinin dikkat etmesi gereken asıl konunun saklama koşulları olduğu belirtiliyor.Doğru koşullarda stoklanan bir lastiğin, raf ömrünün 10 yıl olduğunu ancak 5 yılı dolan lastiğin her sene için bir lastik uzmanı tarafından görülmesi gerektiği belirtiliyor.
Araştırma sonrası Michelin’den yapılan açıklamada lastiklerin aslında raf ömrü olmadığı vurgulanıyor. Lastik ömürlerinin sanılanın aksine, otomobillere takıldıktan sonra başladığı ve iyi koşullarda 3 yıl saklanan lastiklerin yeni üretilmiş bir lastikten yapılan testlerde farklı olmadığı görülmüş.
Lastiklerinizi kendiniz stokluyorsanız dikkat etmeniz gereken durumlar:
1-) Sürekli nemli/ıslak kalan bir alanda tutulmalı
2-) Lastiklerinizin saklanılan yerde birbirlerine temas etmemesi gerekli
3-) Kış/Yaz lastikleri güneş ile direk temastan korunmalı
4-) Kimyasal madde içeren vb ürünlerin saklandığı kapalı alanda lastikler saklanmamalı
5-) Lastikler yıkanıp iyice kurutulduktan sonra saklama alanına konulmalı
Son olarak unutulmamalı ki artık görevini tamamladığını düşündüğünüz lastikler, hala değerlendirilebilir…